Ny karaffel å servere vinen fra

Enhver vinentusiast har hørt om en vinkaraffel, men er usikker på funksjonen. Du tror kanskje karaffel er eksklusive for vinsnobber og prøvesmakere, men disse vinserveringsinstrumentene kan heve enhver vinsmaking til et nytt nivå.

Det finnes et stort utvalg å kjøpe på nettet. Å åpne gode flasker vin er en glede for mange. Det finnes mange typer vintilbehør, og en av de mest populære blant vinelskere er vinkaraffelen.

Hvordan velge en vinkaraffel

Den grunnleggende funksjonen til en vinkaraffel er å lagre, servere og la vin puste. Røde viner inneholder ofte sediment og knust kork. Helling i en karaffel kan hjelpe til med å fjerne uønskede rester. Videre vil det fjerne den bitre smaken. Vinkaraffer har tradisjonelt en flat bunn og en stor bolle med en smal høy hals. Størrelsen eller volumet er vanligvis den samme som en flaske vin.

Det er viktig å merke seg at typen rødvin du drikker kan påvirke hvilken type karaffel du trenger. For lette rød-, rose- og hvitviner er en liten karaffel tilstrekkelig. Enkelte viner vil derimot ta lengre tid å oksygenere enn andre. Fyldige rødviner med høy tannin for krever mer tid i en karaffel. Bruk en karaffel med bred base for å øke mengden oksygen som eksponeres for vinen for å fremskynde denne prosessen.